Goede match

Op een industrieterrein in Maastricht ligt Selden Europe. Een bedrijf in schoonmaakmiddelen met een Brits moederbedrijf. Het afgelopen jaar stond ook hier in het teken van corona. De horeca is één van de belangrijkste afnemers en die had het uiteraard zwaar te verduren. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op dit bedrijf. Daarnaast speelt de aanstaande BREXIT ook een rol. En gek genoeg, biedt dit alles ook weer kansen. 

Nieuwe werknemers

Aan tafel zit Robert Hardij, directeur van Selden Europe. Hij vertelt over deze bizarre periode. ‘Het is voor ons Britse moederbedrijf belangrijk om ook na de invoer van BREXIT voet aan de grond te houden in Europa. Een van de consequenties hiervan is dat wij de afgelopen periode een grotere productielijn hebben aangeschaft. Daar waar we eerder de meeste producten vanuit Engeland ontvingen, maken we nu zelf ook al een deel. Dit én de schaarste in diverse producten zorgt ervoor dat wij toch flink hebben gedraaid de afgelopen periode.’ En deze uitbreiding zorgde ook voor een vraag naar personeel.
Robert: ‘Ik heb al eerder gewerkt met Praktech en toen duidelijk werd dat ik extra personeel nodig had, heb ik contact gezocht met Alex.‘

Goede match

‘Het is fijn als bedrijven je weten te vinden. Wij vinden het als Praktech ook belangrijk om een duurzame relatie aan te gaan met de bedrijven waarmee we samenwerken’, aldus Alex, jobcoach van Praktech. ‘Hoe beter je elkaar kent, hoe meer je voor elkaar kunt betekenen.’, voegt hij eraan toe.
Dat wil niet zeggen dat Alex op ieder gewenst moment kandidaten heeft voor ieder bedrijf. ‘Nee, zo werkt dat niet. Je moet ook zoeken naar de geschikte persoon. Het moet klikken, een goede match zijn, anders is het gedoemd te mislukken. Niet iedereen past in elk bedrijf, daar moet je echt wel even goed naar kijken samen’. 
Op de vraag in hoeverre een juiste opleiding een rol speelt antwoordt Alex: ‘Ook dat hangt af van het bedrijf en de werkzaamheden die de werknemer moet gaan doen. Maar één ding geldt overal, en dat is een juiste werkhouding.’  

Investeren

Inmiddels lopen er twee oud-cursisten van Praktech rond bij het bedrijf van Robert. ‘Natuurlijk moet je als bedrijf ook investeren in deze jongens. Maar we geven ze vooral ook de ruimte om zelf dingen te proberen. En ja, dan gaat er soms iets mis, maar daar leren ze dan weer van. Weet je, die leergierigheid en het tonen van eigen initiatief is waar we straks zelf ook weer profijt van hebben als bedrijf. Als ze nu dingen zien gebeuren, kunnen ze er direct op anticiperen. Dat is toch wat je wil als bedrijf?’, aldus Robert.

Met een lach

De twee jongemannen uit Eritrea werken graag bij Selden, dat is te zien. De werkzaamheden die ze doen zijn heel divers. Wanneer we ze opzoeken voor een foto, staan ze gebroederlijk en met een lach aan de nieuwe productielijn. Eén van hen heeft inmiddels een vast contract gekregen. ‘Want, zo zegt Robert, ‘iemand met inzicht en de juiste instelling moet je behouden.’