Na verzelfstandiging gaat Praktech de volgende fase in

8 maart 2024

Cadier en Keer, 6 maart 2024 – De Limburgse vak- en ontwikkelschool Praktech is in 2021 verzelfstandigd vanuit Stichting Alterius, de zorg- en speciaal onderwijsspecialist in Zuid-Limburg. Praktech geeft mensen die geen aansluiting vinden bij de reguliere onderwijs- en arbeidsmarkt een kans met opleidingen in timmeren, metselen, stukadoren, schilderen en tegelzetten. NA de verzelfstandiging is het tijd voor een volgende fase, waarin Ramses Jongewaard afscheid neemt als directeur van Praktech.

Succesvolle verzelfstandiging

De afgelopen twee jaar is onder leiding van directeur Ramses Jongewaard hard gewerkt aan het verzelfstandigen van de organisatie op het gebied van onder andere ICT, cursistvolgsystemen en financiën. Ook zijn de werkzaamheden uitgebreid naar Parkstad en de Westelijke Mijnstreek. Vanuit de hoofdvestiging in Cadier en Keer zijn twee nieuwe vestigingen geopend in Landgraaf en Sittard-Geleen. Hiermee beschikt Praktech over een volwaardige infrastructuur om cursisten te begeleiden. Praktech leidde tot nu toe meer dan 100 mensen per jaar op, die binnen een half jaar in 70% van de gevallen een plek op de arbeidsmarkt vinden.

De volgende fase voor Praktech

Samen met onder meer gemeenten, het COA en het UWV ligt de focus in deze volgende fase op het selecteren van deelnemers en cursisten om hen te begeleiden en hun talenten te ontwikkelen. Het doel is om ze naar een mooie werkplek te begeleiden waar ze verder kunnen groeien. Praktech werkt hiervoor ook nauw samen met bouwbedrijven uit de regio en organisaties als Podium24 en Vidar.

Afscheid Ramses Jongewaard

Ramses Jongewaard neemt nu afscheid van Praktech, om zich te gaan richten op nieuwe uitdagingen. Het bestuur van Praktech is bijzonder tevreden met de voortgang die onder leiding van Ramses Jongewaard is gemaakt.

Vragen? Neem contact op met Theo Thuis via info@praktech.nl.