Als we werken vanuit de ketenaanpak valt er niemand buiten de boot!

20 november 2023

Bij Praktech zetten alle medewerkers zich in voor onze cursisten en deelnemers, zodat iedereen mee kan doen. Sinds 2023 zijn we als unieke aanbieder gecontracteerd door de Gemeente Maastricht. Daarom haken we nu als partner aan bij Annex, MTB en Podium24, om samen een keten te vormen. Zo valt niemand buiten de boot. Hoe dit werkt en wat we gaan doen? Dat vertellen we je graag!

Samenwerking Praktech met Annex, MTB en Podium24

Na de zomervakantie presenteerden we de plannen voor deze samenwerking aan een kantine vol gemotiveerde medewerkers en coördinatoren vanuit Annex, MTB, Podium24 en Praktech. Iedereen was enthousiast over de plannen. Vervolgens presenteerden we de plannen ook aan consulenten van de Gemeente Maastricht.

Leerafdeling Bouw & Infra Praktech breed beschikbaar

We hebben een werkgroep gevormd met leden uit alle betrokken organisaties. We stemmen daarin elkaars aanbod en expertises af en brainstormen over de mogelijkheden die dit partnerschap biedt. Zo worden bijvoorbeeld onze leerlijnen metselen, stukadoren, tegelzetten, schilderen en timmeren toegankelijk voor alle doelgroepen van de verschillende partners. Een prachtige ontwikkeling, die meer keuze en dus meer mogelijkheden biedt.

De samenwerking in de praktijk

Samenwerken is dus een van de pijlers, een andere is ontschotting. Oftewel: snel onderling schakelen en elkaars expertise inzetten in lopende trajecten. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Podium24 recruiters kijken bijvoorbeeld al vroeg in het traject mee en gaan in gesprek met cursisten van Praktech. Zo wordt tijdig helder of - en waar de cursist na afronding van een cursus of traject aan de slag kan. Ook biedt Podium24 nazorg na de plaatsing.

Annex doet onderzoek bij de cursisten en deelnemers. Denk hierbij aan een medisch belastbaarheidsonderzoek en diverse (psychologische) testen en trainingen. De cursist leert of werkt in een bedrijfsmatige omgeving.

MTB biedt 15 leerlijnen aan in verschillende sectoren, van horeca tot elektrotechniek. De leerlijnen van Praktech en MTB vullen elkaar aan, waardoor we nog meer mensen kunnen opleiden met een praktijkverklaring als resultaat, zodat ze kunnen doorstromen naar vervolgonderwijs of een passende baan.

Meer weten?

Deze krachtige ketenaanpak helpt nog meer mensen om hun plek te vinden op de arbeidsmarkt, met goede begeleiding en passende mogelijkheden. Meer weten? Neem contact op met Ramses Jongewaard, Directeur Praktech op 06-57276717.