Maak kennis met… Imke!

11 juni 2023

Imke (30) werkt sinds januari 2023 als administratief medewerker bij Praktech. Ze is kunstenaar en wilde daarnaast graag op een plek met mensen werken. Die plek werd Praktech en daar is Imke heel blij mee!

Terug naar Zuid-Limburg

“In 2022 verhuisde ik vanuit Utrecht naar Zuid-Limburg. Ik ben hier opgegroeid en wilde graag weer terug. Toen ik de vacature van Praktech zag, was ik direct enthousiast. Het is een veelzijdige functie en ik heb er veel plezier in.


“Iedere werkdag heb ik andere taken”

Imke werkt achter de schermen en zorgt dat alle aanvragen en de afhandeling van de trajecten soepel verlopen. Omdat we bij Praktech geen vaste startdata hebben lopen die trajecten allemaal los van elkaar. Daardoor is Imkes werkdag nooit saai. “Iedere dag zijn er andere taken die ik uitvoer. Ik hou goed in de gaten wanneer er bijvoorbeeld geëvalueerd moet worden of wanneer er een volgende stap nodig is in een traject."

Een bijzondere werkplek

Over haar werkplek vertelt ze lachend: “Ik zit naast de koffieautomaat. Mensen vragen me weleens of dat geen gekke plek is, maar ik vind het juist gezellig. En ik blijf goed op de hoogte van wat er allemaal op de werkvloer gebeurt.”


Waardevol werk

Het mooiste aan haar baan vindt Imke dat het heel waardevol werk is. “Ik zit dan wel achter de schermen, maar zie toch hoe cursisten vooruit gaan en op een fijne werkplek terechtkomen. Het is mooi dat mensen die op andere plekken misschien buiten de boot vallen, hier alle begeleiding krijgen die nodig is om te groeien.”


Dankbaar voor waar ik sta


Door haar werk bij Praktech heeft Imke ook geleerd dat niets vanzelfsprekend is. “Cursisten hebben vaak al het nodige meegemaakt, waardoor niets vanzelfsprekend is voor ze. Dat laat mij inzien waar ik sta en hoeveel geluk ik daarin heb. Dat ik dan ook nog mag bijdragen aan de ontwikkeling van de cursisten maakt het heel dankbaar werk.”