Vidar en Praktech starten samenwerking in Sittard

16 januari 2024

Vidar, het participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek, dat actief is in Sittard-Geleen, Stein en Beek en Praktech, Vak- en Ontwikkelschool Limburg, slaan de handen ineen in een nieuwe samenwerking. Al sinds 2021 is er actief contact dat is uitgegroeid tot een vaste samenwerking voor de komende 4 jaar!

 

 

Vidar & Praktech: wat gaan we samen doen?

“In de afgelopen jaren hebben we als Vidar en Praktech bij elkaar in de keuken gekeken. Samen onderzochten we hoe de kennis en ervaring van Praktech aansluit op het aanbod van Vidar.” aldus Ramses Jongewaard, directeur Praktech. “Wij richten ons op bouw, infra en techniek en hebben daarin al veel deelnemers en cursisten succesvol opgeleid. Vidar is net zo praktisch in de aanpak en hierin vonden we elkaar.”

Nieuwe Experience Hal Vidar

In Sittard ontwikkelt Vidar momenteel een Experience Hal aan de Millenerweg 4a in Sittard. Op die plek kunnen mensen zich oriënteren binnen verschillende werkgebieden. Van logistiek en transport tot interieur en verzorging en natuurlijk ook de bouw & infra! De naam zegt het al: het is niet alleen kijken, maar ook direct ervaren.Dit is echt uniek in Limburg. Mensen die op gesprek komen bijvoorbeeld voor een uitkering maar wel mogelijkheden hebben om naar werk te gaan lopen direct de hal in om dit te ontdekken!

Praktech verzorgt hier sinds 1 november 2023 vier leerlijnen in de Experience Hal: metselen, schilderen, stukadoren en tegelzetten. De Experience Hal wordt in maart 2024 feestelijk geopend!

 

Ervaren, beleven en ontdekken

Elk onderdeel in de Experience Hal organiseert verschillende opdrachten, die de bezoekers gelijk kunnen doen. Zo krijg je direct een gevoel bij en een goed beeld van de verschillende richtingen. Een rondje op de heftruck simulator, het leggen van steenverbanden of het scannen van pakketjes: het kan allemaal! 

Meer weten? 

“We zijn heel trots op deze nieuwe samenwerking op deze voor ons nieuwe locatie! Een speciaal woord van dank voor Richard Thimister van Praktech en Yvonne Cootjans van Vidar voor hun inzet voor deze mooie samenwerking.” besluit Jongewaard. 

Meer weten? Neem contact op met Ramses Jongewaard via ramses.jongewaard@praktech.nl of bel naar 06-57276717.